Copenhagen Infrastructure II K/S investerer i det britiske biomasse kraftværk Brite

På vegne af fonden Copenhagen Infrastructure II K/S, investerer Copenhagen Infrastructure Partners i det britiske biomassefyrede kraftværk ”Brite”. Investeringen i kraftværket er i alt på DKK 1,6 mia.

Brite er et biomassefyret kraftværk som vil brænde lokalt indsamlet affaldstræ der i øjeblikket deponeres på lossepladser. Kraftværket får en kapacitet på 39,3 MW, og forventes at være operationelt i foråret 2017.

Et konsortium bestående af Babcock & Wilcox Vølund fra Danmark og Interserve fra Storbritannien vil stå for opførslen af kraftværket. Babcock & Wilcox Vølund vil desuden være ansvarlig for den efterfølgende drift og vedligeholdelse af værket på en langtidskontrakt.

Brite-projektet ligger i Rotherham nær Sheffield i England, og er blevet udviklet af Brite Partnership North East.

”Brite-projektet er en attraktiv investeringsmulighed i et land med et veletableret regulatorisk regime. Det passer godt ind i CIPs strategi om at udvikle projekter for vores investorer, der gennem langsigtede kontrakter med stærke industrielle leverandører sikrer et stabilt afkast”, siger Senior Partner, Christian T. Skakkebæk.

 

Copenhagen Infrastructure Partners
Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er et managementselskab etableret i 2012. Selskabet ejes og ledes af fem partnere: Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed, Christian Skakkebæk og Christina Grumstrup Sørensen. Partnerne har alle en betydelig ekspertise i infrastrukturinvesteringer samt køb & salg af virksomheder. Copenhagen Infrastructure Partners blev etableret i forbindelse med rejsningen af fonden Copenhagen Infrastructure I K/S. Herudover forvalter CIP fonden CI Artemis K/S og den nyetablerede fond Copenhagen Infrastructure II K/S. Copenhagen Infrastructure I K/S og CI Artemis K/S har begge PensionDanmark som eneste investor, mens Copenhagen Infrastructure II K/S foreløbigt har 10 skandinaviske institutionelle investorer: PensionDanmark, Lægernes Pensionskasse, PBU, JØP, DIP, Nordea, Nykredit, PFA, AP Pension og SEB. Copenhagen Infrastructure II K/S er åben for tilsagn indtil Q1 2015.

2017-08-03T08:58:32+00:00 March, 11th, 2015|