CIP investerer i britisk vindmølleprojekt Beatrice

Copenhagen Infrastructure Partners investerer i det britiske offshore vindmølleprojekt ”Beatrice”

På vegne af de to fonde, Copenhagen Infrastructure I og II, køber Copenhagen Infrastructure Partners 25% af det britiske offshore vindmølleprojekt Beatrice

Beatrice projektet er placeret i Outer Moray Firth, Skotland, og er et af fem offshore vindmølleprojekter i Storbritannien, der er blevet tildelt en ”Investment Contract” af den britiske regering (fast, inflationsindekseret afregningspris over en 15 årig periode). Projektet er blevet væsentligt udviklet af SSE plc (SSE) og Repsol S.A. (Repsol) og er på vej mod endelig investeringsbeslutning (FID) i 2016. Vindmølleparken forventes i fuld drift i 2019.

På vegne af de to fonde, Copenhagen Infrastructure I og II, køber Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) 25% af det britiske offshore vindmølleprojekt Beatrice af SSE. Efter transaktionen ejer Copenhagen Infrastructure I 12.5%, Copenhagen Infrastructure II 12.5%, SSE 50% og Repsol 25%.

”Beatrice er et attraktivt offshore vindmølleprojekt, og det vil komplementere vores andre infrastrukturinvesteringer godt. Det er udviklet af solide og erfarne industrielle partnere, og vi forventer, at det vil levere et stabilt afkast i mange år”, udtaler Christina Grumstrup Sørensen, Senior Partner hos Copenhagen Infrastructure Partners.

For yderligere information, kontakt venligst:
Projektets hjemmeside: http://sse.com/whatwedo/ourprojectsandassets/renewables/Beatrice/

CIP
Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er et managementselskab etableret i 2012. Selskabet ejes og ledes af fem partnere: Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed, Christian Skakkebæk og Christina Grumstrup Sørensen. Partnerne har alle en betydelig ekspertise i infrastrukturinvesteringer samt køb & salg af virksomheder. Copenhagen Infrastructure Partners blev etableret i oktober 2012 i forbindelse med etableringen af fonden Copenhagen Infrastructure I K/S. Herudover forvalter CIP fonden CI Artemis K/S og den nyetablerede fond Copenhagen Infrastructure II K/S. Copenhagen Infrastructure I og CI Artemis har begge PensionDanmark som eneste investor, mens Copenhagen Infrastructure II foreløbigt har 8 danske institutionelle investorer: PensionDanmark, Lægernes Pensionskasse, PBU, JØP, DIP, Nordea, Nykredit og PFA. Copenhagen Infrastructure II K/S er åben for tilsagn indtil Q1 2015.

SSE
SSE er en af Storbritanniens største producenter af elektricitet med en total produktionskapacitet på omkring 11,600 MW (Storbritannien og Irland) fra en diversificeret portefølje af kraftværker. SSE er førende inden for produktion af elektricitet fra vedvarende energikilder med en total produktionskapacitet på omkring 3,300 MW. SSE er involveret i udvikling af vedvarende energiprojekter som omfatter vind, bølge, tidevand og vandkraft gennem divisionen SSE Renewables. For yderligere information, se venligst: www.sse.com

Repsol
Repsol er et integreret, globalt energiselskab med tilstedeværelse i mere end 30 lande og med mere end 24,000 ansatte på verdensplan. Repsol har aktiviteter langs hele energiværdikæden, herunder udforskning, produktion, raffinering, transport, kemikalier, salg samt nye typer af energi. For yderligere information, se venligst: www.repsol.com

About Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) is a fund management company focused on energy infrastructure including offshore wind, onshore wind, solar PV, biomass and energy-from-waste, transmission and distribution, and other energy assets like reserve capacity and storage. CIP has approximately 110 employees and offices in Copenhagen, Taipei, New York, Tokyo, Utrecht, and London.

CIP manages six funds and has more than EUR 8 bn under management. CI I, CI A I and CI A II have PensionDanmark as founding- and sole investor. CI II has 19 Danish and international institutional investors and CI III has 42 institutional investors from the Nordics, Continental Europe, the UK, Israel, Asia, Australia, and multi-lateral organizations e.g. EIB. CI NMF I has 15 investors from the Nordics and Continental Europe.

CIP was founded in 2012 by senior executives from the energy industry in cooperation with Pension Denmark.