BWSC og CII, med PensionDanmark som investor, investerer DKK 1,6 mia. i kraftværket Snetterton

WSC og PensionDanmark opfører endnu et kraftværk i England

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) og fonden Copenhagen Infrastructure I med PensionDanmark som investor fortsætter det succesrige joint venture og opfører nu deres andet biomassefyrede kraftværk i England. Investeringen i kraftværket ”Snetterton” er på 1,6 mia. kr.

BWSC og Copenhagen Infrastructure I etablerede et joint venture i 2013 med det formål at opføre, eje og drive kraftværker i udlandet. Selskabet indgik sin første kontrakt på et biomassefyret kraftværk i England i 2013. I dag har selskabet underskrevet endnu en kontrakt på et biomassefyret kraftværk, Snetterton, i East Anglia i det østlige England.

”Som jeg forventede, da vi etablerede det fælles selskab, så ville vi stå stærkt ved at kombinere vores førende teknologi inden for kraftværker med stærke finansielle kræfter. Det er det, vi konkret oplever nu,” siger adm. direktør Anders Heine Jensen, BWSC.

BWSC skal stå for opførelse, drift og vedligeholdelse af anlægget over en 15-års periode. Det nye kraftværk skal efter planen være færdigbygget og klar til drift i foråret 2017. Kraftværket får en kapacitet på 44,2 MW, der svarer til forbruget hos 82.000 husstande, og selskabet har sikret sig halm som primært brændsel på 12-årige aftaler.

Investeringen i Snetterton er på 1,6 mia. kr. PensionDanmarks andel af investeringen er 1,4 mia. kr. og finansieres gennem fonden Copenhagen Infrastructure I, der administreres af Copenhagen Infrastructure Partners. BWSC investerer selv 0,2 mia. kr. i anlægget.

”Der er store perspektiver i denne type samarbejde. Vi stiller høje krav til de industrielle samarbejdspartnere, vi indgår joint ventures med, som BWSC til fulde lever op til. Vi skal sikre vores medlemmer et godt og stabilt afkast, og det får vi via dette samarbejde,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Der er tale om det andet biomassefyrede kraftværk som dette joint venture, BWSC PCL, opfører i England. Sidste år investerede selskabet 1,4 mia. kr. i Brigg, et lignende kraftværksprojekt beliggende lidt nordligere i det østlige England, i Lincolnshire.

”Der er store fordele i et tættere og mere direkte samarbejde mellem finansielle og industrielle aktører i energisektoren. Det er ikke altid helt nemt at etablere, men det her er et godt eksempel på, hvordan et samarbejde kan etableres og styrke alle de involverede parter,” siger partner Christian Skakkebæk, Copenhagen Infrastructure Partners.

Fakta om projektet
Snetterton Renewable Energy Plant er et biomassekraftværk, der vil anvende lokalproduceret halm som primært brændsel og får en kapacitet på 44,2 MW. Produktionen vil svare til det samlede forbrug hos ca. 82.000 husstande og vil medføre en årlig reduktion i CO2-udledningen på ca. 300.000 tons.

Det nye biomassekraftværk opføres i totalentreprise af BWSC, der endvidere vil varetage anlæggets drift og vedligeholdelse over en 15-årig periode.

Anlægget, der forventes i drift i foråret 2017, baseres på energiteknologi udviklet i Danmark. Kernen i anlægget er en kedel fra danske Burmeister & Wain Energy (BWE), der er særligt egnet til fyring med hovedsagelig halm.

Snetterton-projektet er udviklet af Iceni og ECO2, der også udviklede Brigg.

About Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) is a fund management company focused on energy infrastructure including offshore wind, onshore wind, solar PV, biomass and energy-from-waste, transmission and distribution, and other energy assets like reserve capacity and storage. CIP has approximately 110 employees and offices in Copenhagen, Taipei, New York, Tokyo, Utrecht, and London.

CIP manages six funds and has more than EUR 8 bn under management. CI I, CI A I and CI A II have PensionDanmark as founding- and sole investor. CI II has 19 Danish and international institutional investors and CI III has 42 institutional investors from the Nordics, Continental Europe, the UK, Israel, Asia, Australia, and multi-lateral organizations e.g. EIB. CI NMF I has 15 investors from the Nordics and Continental Europe.

CIP was founded in 2012 by senior executives from the energy industry in cooperation with Pension Denmark.