Copenhagen Infrastructure II K/S investerer i det britiske biomasse kraftværk Brite

På vegne af fonden Copenhagen Infrastructure II K/S, investerer Copenhagen Infrastructure Partners i det britiske biomassefyrede kraftværk ”Brite”. Investeringen i kraftværket er i alt på DKK 1,6 mia.

Brite er et biomassefyret kraftværk som vil brænde lokalt indsamlet affaldstræ der i øjeblikket deponeres på lossepladser. Kraftværket får en kapacitet på 39,3 MW, og forventes at være operationelt i foråret 2017.

Et konsortium bestående af Babcock & Wilcox Vølund fra Danmark og Interserve fra Storbritannien vil stå for opførslen af kraftværket. Babcock & Wilcox Vølund vil desuden være ansvarlig for den efterfølgende drift og vedligeholdelse af værket på en langtidskontrakt.

Brite-projektet ligger i Rotherham nær Sheffield i England, og er blevet udviklet af Brite Partnership North East.

”Brite-projektet er en attraktiv investeringsmulighed i et land med et veletableret regulatorisk regime. Det passer godt ind i CIPs strategi om at udvikle projekter for vores investorer, der gennem langsigtede kontrakter med stærke industrielle leverandører sikrer et stabilt afkast”, siger Senior Partner, Christian T. Skakkebæk.

About Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) is a fund management company focused on energy infrastructure including offshore wind, onshore wind, solar PV, biomass and energy-from-waste, transmission and distribution, and other energy assets like reserve capacity and storage. CIP has approximately 110 employees and offices in Copenhagen, Taipei, New York, Tokyo, Utrecht, and London.

CIP manages six funds and has more than EUR 8 bn under management. CI I, CI A I and CI A II have PensionDanmark as founding- and sole investor. CI II has 19 Danish and international institutional investors and CI III has 42 institutional investors from the Nordics, Continental Europe, the UK, Israel, Asia, Australia, and multi-lateral organizations e.g. EIB. CI NMF I has 15 investors from the Nordics and Continental Europe.

CIP was founded in 2012 by senior executives from the energy industry in cooperation with Pension Denmark.