Grønt lys for konstruktion af den £2,6bn (DKK 25 mia.) store Beatrice vindpark i moray Firth i Skotland

Det £2,6bn (DKK 25 mia.) store Beatrice Offshore Windfarm Ltd (BOWL) projekt har fået grønt lys for konstruktionen af ejerne SSE (40%), Copenhagen Infrastructure Partners (35%) og SDIC Power (25%), efter at have nået Financial Close.. Denne nye vindmøllepark er Skotlands største private infrastrukturprojekt, og vil være en af de største private investeringer nogensinde i skotsk infrastruktur. Vindmølleparken forventes at kunne producere strøm til omtrent 450.000 husstande.

Det 588MW, 84 turbiner store projekt, beliggende i Outer Moray Firth, modtog godkendelse fra den skotske regering i marts 2014 og en investeringskontrakt fra den britiske regering i maj 2014. Dagens beslutning giver grønt lys for at fabrikationen og konstruktionen kan begynde. Arbejdet i drifts- og vedligeholdelsesfaciliteten i Wick, og transmissionsarbejdet i Morray vil blive påbegyndt i år. Offshore konstruktionen vil blive påbegyndt i år 2017. Vindmølleparken forventes at være fuldt ud operationel i år 2019.

Paul Cooley, Director of Renewables hos SSE udtaler at: “Dagens beslutning bekræfter SSE’s satsning på offshore vind og vi er stolte over at kunne fremskynde sådan et flagskibsprojekt for den skotske offshore vindindustri og den dygtige britiske forsyningskæde. Det viser at SSE vil forsætte med at investere sin del i den kritiske energiinfrastruktur landet har brug for til at forsyne hjem i Storbritannien både i dag og i fremtiden. ”

Christina G. Sørensen, Senior Partner i CIP siger: “CIP’s investering i Beatrice repræsenterer en af de største investeringer fra en finansiel investor i et offshore vindprojekt, og følger vores investering i det tyske offshore vindprojekt Veja Mate i juni 2014. CIP har en lang track record i offshore vind, og i overensstemmelse med vores investeringsstrategi, besluttede vi at indtræde i projektet i den sene del af udviklingsfasen i november 2014. Derigennem har CIP aktivt kunne engagere sig i indkøbsstrategien og kontrakteksekveringen hvor den grundlæggende risikoprofil i projektet er blevet besluttet. ”

”CIP’s ambition er at være en proaktiv finansiel investor og projektpartner i udviklingen, konstruktionen og den operationelle fase. Projektet vil levere ren og grøn vedvarende energi til en overkommelig pris, baseret på en stabil investeringskontrakt og en 15 årig inflationsjusteret energipriskontrakt. Det er et rigtig godt projekt med kompetente partnere og SSE som erfaren operatør, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i mange år fremover. ”

Yang Lin fra SDIC Power udtalte at: ”Vi er glade for at se Financial Close for Beatrice. Denne milepæl er opnået som et resultat af alle parters dedikation og samarbejde. Beatrice er SDIC Power’s første eksponering til det europæiske offshore vindmarked, og vi tror fuldt ud at dette har en lovende fremtid. Vi vil fortsætte med at arbejde tæt sammen med vores partnere, og vi forventer at Beatrice vil bidrage mere til regionens økonomi”.

Ronnie Quinn, General Manager hos The Crown Estate’s Scotland Portfolio – virksomheden som administrerer lejeaftaler for havbundsområder, og som har bevilliget lejeaftalen til Beatrice projektet – siger: ” Det er utroligt spændende at se projektet få den endelige godkendelse om at gå videre. Enhver offshore vindmøllepark af denne størrelse er meget kompleks at udvikle – at færdiggøre finansieringen og den endelige lejeaftale for Beatrice er en meget stor præstation, som vil resultere i investeringer og jobs på lokalt, regionalt og nationalt plan. Vi ser frem til fortsat at støtte holdet”.

Vindmølleparken bliver udviklet med førsteklasses leverandører bestående af Seaway Heavy Lifting, Subsea 7, Nexans og Siemens.

For yderligere information, referer til pressemeddelelsen fra BOWL (http://sse.com/whatwedo/ourprojectsandassets/renewables/Beatrice/), som indeholder kontaktdetaljer på medieholdet i Beatrice projektets organisation.

Noter:

Om SSE
SSE er en af Storbritanniens ledende energivirksomheder, og er involveret i produktionen, distributionen og leverancen af elektricitet, og udvindingen, oplagringen, distributionen og leverancen af gas. SSE’s grundelæggende formål er at levere energi på en pålidelig og bæredygtig måde. SSE leverer energi til omtrent 8,28 millioner energi og hjemmeservice kunder i Storbritannien og Irland, og er hyppigt rangeret som nummer ét for kundeservice, samt er en af Storbritanniens ledende producenter af elektricitet fra vedvarende energikilder. SSE blev tildelt status som Living Wage arbejdsgiver i september 2013, og blev akkrediteret med Fair Tax Mark i Oktober 2014. Hvert år bidrager SSE med omtrent £9bn (DKK 85,5 mia.) til den britiske økonomi. www.sse.com

Om SDIC Power
SDIC Power er et energiproducerende selskab som er noteret på Shanghai Stock Exchange (SH.600886). SDIC Power er primært engageret i investeringer, udvikling, konstruktion, drift og ledelse af energiprojekter. Selskabet ejer installeret kapacitet på samlet 27 GW, og mere end 65% af denne portefølje består af vedvarende energi, deriblandt vandkræftværker og vindmølleparker. http://www.sdicpower.com

About Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) is a fund management company focused on energy infrastructure including offshore wind, onshore wind, solar PV, biomass and energy-from-waste, transmission and distribution, and other energy assets like reserve capacity and storage. CIP has approximately 110 employees and offices in Copenhagen, Taipei, New York, Tokyo, Utrecht, and London.

CIP manages six funds and has more than EUR 8 bn under management. CI I, CI A I and CI A II have PensionDanmark as founding- and sole investor. CI II has 19 Danish and international institutional investors and CI III has 42 institutional investors from the Nordics, Continental Europe, the UK, Israel, Asia, Australia, and multi-lateral organizations e.g. EIB. CI NMF I has 15 investors from the Nordics and Continental Europe.

CIP was founded in 2012 by senior executives from the energy industry in cooperation with Pension Denmark.