Copenhagen Infrastructure II K/S og Terna Energy S.A. investerer i et onshore vindprojekt, Fluvanna I, i Scurry, Texas

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har gennem fonden Copenhagen Infrastructure II ydet et mezzanin lån på USD 61 millioner til opførelsen af onshore vindparken Fluvanna I, beliggende i Scurry County, Texas. Fluvanna I er ejet og vil blive opereret af Terna Energy S.A. (”Terna”). Den samlede investering i vindparken er på USD 251 millioner.

Fluvanna I projektet vil bestå af 74 2.1 MW Gamesa turbiner med en samlet kapacitet på 155.4 MW. Fluvanna I forventes at påbegynde kommerciel produktion i 4. kvartal, 2017.

Vindparken bliver bygget og turbinerne opført af selskabet Wanzek, som er en førende entreprenør på det amerikanske vindmarked. Projektet har indgået en service- og vedligeholdelsesaftale med Gamesa for alle turbiner, og Terna har det overordnede ansvar for drift, vedligeholdelse og styring af vindparken.

Terna er en del af GEK TERNA gruppen og fokuserer på udvikling og produktion af vedvarende energi. Terna har ca. 1GW vindparker i drift og under konstruktion. Terna’s eksisterende vindparker er beliggende i USA, Bulgarien, Grækenland og Polen.

CIP og Terna har til hensigt at udvikle flere vindparker i Texas, startende med Fluvanna II, som er et naboprojekt til Fluvanna I, og som forventes at få en kapacitet på 130 MW.

“CIP’s investering i Fluvanna I er vores første med Terna Energy. Vi er meget tilfredse med at kunne samarbejde med en teknisk velfunderet partner og ser frem til at færdiggøre projektet i samarbejde med alle projektets interessenter”, udtaler Christian Skakkebæk, Senior Partner i CIP.

“Fluvanna I projektet er vores andet onshore projekt i USA og det første af vores Texas projekter, som er nået til Financial Close. Vi sætter stor pris på vort samarbejde med CIP, som omfatter yderligere to projekter”, siger Emmanouel Moustakas, CEO i Terna Energy USA Holdings Corp.

Copenhagen Infrastructure Partners
Copenhagen Infrastructure Partners K/S (CIP) er et managementselskab etableret i 2012 af senior profiler fra energisektoren og PensionDanmark. CIP ejes af fem partnere, Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed, Christian T. Skakkebæk og Christina Grumstrup Sørensen. Partnerne har alle betydelig ekspertise og mange års erfaring i infrastrukturinvesteringer, samt køb & salg af virksomheder. I øjeblikket forvalter CIP tre fonde ved navn Copenhagen Infrastructure I K/S, CI Artemis K/S og Copenhagen Infrastructure II K/S. Copenhagen Infrastructure I K/S og CI Artemis K/S har begge PensionDanmark som stiftende og ene-investor, mens Copenhagen Infrastructure II K/S har 19 danske og internationale institutionelle investorer: PensionDanmark, Lægernes Pension & Bank, PBU, JØP, DIP, Nordea, PFA, Nykredit, AP Pension, SEB Pension DK, SEB Pension SE, Lærernes Pension, Oslo Pensjonsforsikring, Villum Fonden, KLP, Townsend på vegne af en britisk pensionskasse, Widex, LB Forsikring og den Europæiske Investeringsbank EIB (med opbakning fra EU gennem EFSI).

Terna Energy S.A.
Terna Energy er et vedvarende energi selskab med aktiviteter indenfor udvikling, opførelse, finansiering og drift af vedvarende energi projekter (vind, hydro, sol, biomasse og affaldshåndtering). Terna Energy investerer i udvikling og etablering af kraftværker, udvikling af nye installationer med teknisk personel og egen infrastruktur samt udstyr til vindmåling, kapacitetsplanlægning, godkendelse og konstruktionsprocesser, ligesom Terna Energy ejer og driver sine egne energi anlæg. Terna Energy er en del af GEK Terna gruppen og er noteret på Athen’s fondsbørs (ticker: TENERGY).

About Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) is a fund management company focused on energy infrastructure including offshore wind, onshore wind, solar PV, biomass and energy-from-waste, transmission and distribution, and other energy assets like reserve capacity and storage. CIP has approximately 110 employees and offices in Copenhagen, Taipei, New York, Tokyo, Utrecht, and London.

CIP manages six funds and has more than EUR 8 bn under management. CI I, CI A I and CI A II have PensionDanmark as founding- and sole investor. CI II has 19 Danish and international institutional investors and CI III has 42 institutional investors from the Nordics, Continental Europe, the UK, Israel, Asia, Australia, and multi-lateral organizations e.g. EIB. CI NMF I has 15 investors from the Nordics and Continental Europe.

CIP was founded in 2012 by senior executives from the energy industry in cooperation with Pension Denmark.