Copenhagen Infrastructure II K/S investerer i US onshore vind projekt Bearkat I

På vegne af fonden Copenhagen Infrastructure II K / S (CI-II), investerer Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) 81 mio USD i opførelsen af onshore-vindmølleparken Bearkat I i Glasscock County, Texas     (”BEARKAT I ”).

Bearkat vil bestå af 57 V126-3.45 MW Vestas vindmøller med en samlet kapacitet på 196,7 MW. Bearkat I forventes at indlede kommerciel drift i Q4 2017 og kvalificerer sig til 100% Production Tax Credits (PTC), som er den amerikanske støtteordning til vedvarende energi. PTC’erne vil blive erhvervet af tax equity investorer, som indtræder inden opstarten af den kommercielle drift af vindmølleparken, og som vil yde de resterende 190 mio USD af de samlede projektomkostninger.

Bearkat I vil blive opført af Black & McDonald, en førende entreprenør på det nordamerikanske onshore vindenergimarked. Vestas skal stå for drift og vedligeholdelse af turbinerne via en 20-årig serviceaftale, og E.ON Energy Services vil levere ”route to market” service og vil være ansvarlig for drift, vedligeholdelse og administration af vindmølleparken. Hovedtransformeren vil blive leveret af Royal Smit Transformers BV. Bearkat I er blevet udviklet i samarbejde med TriGlobal Energy, som har hovedkontor i Dallas.

”Vores investering i Bearkat I udgør en attraktiv mulighed for at tilføre yderligere diversificering til den eksisterende portefølje i vores fond. Bearkat I er vores første equity-investering indenfor onshore vind i USA og vores andet onshore vindprojekt i Texas. Vi ser frem til at påbegynde opførelsen af projektet i samarbejde med vores partnere, leverandører og lokalsamfundet”, siger Christian Skakkebæk, Senior Partner i CIP.

About Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) is a fund management company focused on energy infrastructure including offshore wind, onshore wind, solar PV, biomass and energy-from-waste, transmission and distribution, and other energy assets like reserve capacity and storage. CIP has approximately 110 employees and offices in Copenhagen, Taipei, New York, Tokyo, Utrecht, and London.

CIP manages six funds and has more than EUR 8 bn under management. CI I, CI A I and CI A II have PensionDanmark as founding- and sole investor. CI II has 19 Danish and international institutional investors and CI III has 42 institutional investors from the Nordics, Continental Europe, the UK, Israel, Asia, Australia, and multi-lateral organizations e.g. EIB. CI NMF I has 15 investors from the Nordics and Continental Europe.

CIP was founded in 2012 by senior executives from the energy industry in cooperation with Pension Denmark.